Protein Matrix 2.27kg
Kategorija: Proteini
Naziv: Protein Matrix 2.27kg
Cena: 4.950,00 din
Super ponuda: 4.850,00 din
Detalji o proizvodu:

PROTEIN MATRIX 2.27KG


-Protein iz surutke
-Protein iz mleka
-Goveđi protein
-Peptidi glutamina


Šta je Protein Matrix?

Protein matrix je proteinski blend osmišljen sa idejom da se stvori visokoefikasan I vredan dodatak ishrani koji organizam može da iskoristi na najoptimalniji način. Sastoji se od koncentrata proteina surutke (50%), koncentrata proteina mleka (30%), hidrolizovanog izolata goveđeg proteina (10%) I peptida glutamina (10%).

Zašto je to bitno? 

Proteinske mešavine sadrže više vrsta proteina čime se postiže efekat produženog delovanja, tj. 
dobijate mix proteina brze i proteina kontinuirane apsorpcije, bogatstvo amino kiselina različite strukture, a sve to znači da lako možete da povećate svoj dnevni unos proteina, a pri tom da obezbedite svom organizmu gradivni materijal za rast.

Šta je Whey protein?

Kvalitet proteina se meri biološkom vrednošću (BV–jedinica pomoću koje se meri koliko telo može apsorbovati i iskoristiti protein). Što je BV proteina viša, protein bolje potpomaže razvitak mišića. Whey protein ima najvišu biološku vrijednost (104), lako su probavljivi i imaju dobar profil aminokiselina. Protein surutke je najpogodniji izvor za uzimanje nakon treninga i u jutarnjem periodu kada je telu potrebno da se hitno nadoknade amino kiseline.

Koja je razlika između mlečnog proteina I proteina surutke?

Protein iz mleka je izvrstan organski dostupan protein sa nešto nižom BV nego kod whey proteina, te se sporije otpušta u krvotok što ga čini izvrsnim izborom dugotrajnog antikataboličkog proteina 
(proteina koji izgrađuje mišiće). 

Koja je razlika između proteina iz govedine I izolata goveđeg proteina?

Proteini iz govedine se sporije otpuštaju u krvotok i njihova BV iznosi 80, što znači da  amino kiseline postepeno pristižu u krv hraneći tako mišiće u dužem periodu. Izolat goveđeg proteina je protein očišćen od masnoća I holesterola I predstavlja izvrstan proteinski izvor. 

Zašto glutamin peptid?

 L-Glutamin je uslovno esencijalna aminokiselina jer organizam u stanjima stresa I bolesti nije u stanju sintetisati dovoljne količine glutamina. Suplementacija glutaminom od velike je važnosti za sportiste koji su stalno izloženi stresu jer im pomaže u očuvanju mišića. Glutamin može sprečiti gubitak mišićne mase, štaviše, može povećati sintezu proteina u organizmu.
Glutamin peptid je glutamin koji će se najbolje apsorbovati u organizmu. Nije slobodan i vezan je za druge aminokiseline peptidnim vezama što ga čini najstabilnijim oblikom glutamina, dostupan na tržištu.

 


Club 44 © 2012 Copyright. Created by Zaric