Protein Matrix 750G
Kategorija: Proteini
Naziv: Protein Matrix 750G
Cena: 1.800,00 din
Detalji o proizvodu:

PROTEIN MATRIX 750G.


-Protein iz surutke
-Protein iz mleka
-Govedi protein
-Peptidi glutamina


Šta je Protein Matrix?

Protein matrix je proteinski blend osmišljen sa idejom da se stvori visokoefikasan I vredan dodatak ishrani koji organizam može da iskoristi na najoptimalniji nacin. Sastoji se od koncentrata proteina surutke (50%), koncentrata proteina mleka (30%), hidrolizovanog izolata govedeg proteina (10%) I peptida glutamina (10%).

Zašto je to bitno? 

Proteinske mešavine sadrže više vrsta proteina cime se postiže efekat produženog delovanja, tj. 
dobijate mix proteina brze i proteina kontinuirane apsorpcije, bogatstvo amino kiselina razlicite strukture, a sve to znaci da lako možete da povecate svoj dnevni unos proteina, a pri tom da obezbedite svom organizmu gradivni materijal za rast.

Šta je Whey protein?

Kvalitet proteina se meri biološkom vrednošcu (BV–jedinica pomocu koje se meri koliko telo može apsorbovati i iskoristiti protein). Što je BV proteina viša, protein bolje potpomaže razvitak mišica. Whey protein ima najvišu biološku vrijednost (104), lako su probavljivi i imaju dobar profil aminokiselina. Protein surutke je najpogodniji izvor za uzimanje nakon treninga i u jutarnjem periodu kada je telu potrebno da se hitno nadoknade amino kiseline.

Koja je razlika izmedu mlecnog proteina I proteina surutke?

Protein iz mleka je izvrstan organski dostupan protein sa nešto nižom BV nego kod whey proteina, te se sporije otpušta u krvotok što ga cini izvrsnim izborom dugotrajnog antikatabolickog proteina 
(proteina koji izgraduje mišice). 

Koja je razlika izmedu proteina iz govedine I izolata govedeg proteina?

Proteini iz govedine se sporije otpuštaju u krvotok i njihova BV iznosi 80, što znaci da  amino kiseline postepeno pristižu u krv hraneci tako mišice u dužem periodu. Izolat govedeg proteina je protein ocišcen od masnoca I holesterola I predstavlja izvrstan proteinski izvor. 

Zašto glutamin peptid?

 L-Glutamin je uslovno esencijalna aminokiselina jer organizam u stanjima stresa I bolesti nije u stanju sintetisati dovoljne kolicine glutamina. Suplementacija glutaminom od velike je važnosti za sportiste koji su stalno izloženi stresu jer im pomaže u ocuvanju mišica. Glutamin može spreciti gubitak mišicne mase, štaviše, može povecati sintezu proteina u organizmu.
Glutamin peptid je glutamin koji ce se najbolje apsorbovati u organizmu. Nije slobodan i vezan je za druge aminokiseline peptidnim vezama što ga cini najstabilnijim oblikom glutamina, dostupan na tržištu.
Club 44 © 2012 Copyright. Created by Zaric