Vitamin D3
Kategorija: Vitamini I Minerali
Naziv: Vitamin D3
Cena: 1.150,00 din
Detalji o proizvodu:

Vitamin D3
 

2000 IU u dnevnoj dozi.
Doprinosi normalnoj apsorpciji i upotrebi kalcijuma i fosfora.
Podržava funkcionisanje imunog sistema.
 
Vitamin D je vitamin rastvorljiv u mastima čiji je glavni prirodni izvor sinteza holekalciferola (oblik vitamina D, vitamin D3) u donjim slojevima kožnog epidermisa hemijskom reakcijom koja zavisi od izlaganja suncu (posebno UVB zračenja). Pored toga holekalciferol (vitamin D3)i ergokalciferol (vitamin D2), oblici vitamina D mogu se unositi iz hrane kao i iz dijetetskih proizvoda. Najbolji prirodni izvori vitamina D su pre svega riblje ulje i riba, posebno masna riba (tuna, losos, sardina, skuša). Pored toga ima ga i u jajetu (žumance) i mlečnim proizvodima ali u manjim količinama.

Vitamin D je odgovoran za apsorpciju kalcijuma i fosfora kroz digestivni sistem i njihovo učešće u izgradnji kostiju, smanjujući rizik od osteoporoze. Pored toga, bitan je i u prevenciji slabljenja mišića i u prevenciji poremećaja ritma srca. Neophodan je i za ispravan rad štitne žlezde, omogućava normalno zgrušavanje krvi i jača imuni sistem.

Veliki procent stanovništva razvijenog dela sveta ima manjak vitamina D u organizmu, posebno populacija u zemljama na severu gde je izloženost suncu mala, a posebno je primetan zimi i u rano proleće. Pored toga smatra se da čak 50% mladih ne unosi preporučene doze vitamina D, ne samo zbog toga što nedovoljno konzumiraju mlečne proizvode i ribu, već i zato što malo vremena provode na suncu.

 
BiotechUSA Vitamin D3 obezbeđuje 50 µg vitamina D (2000 IU*) u formi holekalciferola u svakoj tableti.

*IU= internacionalne jedinice za aktivnost vitamina.

 
Naziv proizvoda: Vitamin D3, dijetetski proizvod.

Namena proizvoda: Dijetetski proizvod – hrana za posebne medicinske namene, koji predstavlja izvor vitamina D u obliku holekalciferola za potrebe ishrane u slučaju nedostatka vitamina D u organizmu.

Način primene: Popiti jednu tabletu dnevno uz veliku čašu vode.

Pakovanje: 60 tableta.

Club 44 © 2012 Copyright. Created by Zaric