Micellar Casein 908g
Kategorija: Proteini
Naziv: Micellar Casein 908g
Cena: 3.350,00 din
Detalji o proizvodu:MICELLAR CASEIN 908g


-100% Iz izvora kazeina, najboljeg postepeno apsorbujućeg proteina.
-Pravi anti-katabolički protein.
-Postepen dotok aminokiselina.
-Najbolja apsorpcija.
-Visok nivo glutamina.
-Odličan za upotrebu pred spavanje.


Obezbedite vašem telu konstantan dotok amino kiselina u krvotok, čak i do 7-8 sati. Ovo je pogotovo poželjno pre odlaska na spavanje gde vaši mišići ostaju bez hrane puno sati, kao i između obroka kada iz nekog razloga postoji veliki razmak između dva obroka. Postepena apsorpcija kazeina čini ovaj protein više efikasnim u sprečavanju katabolizma, odnosno razgradnje mišića.

Kazein je osnovni gradivni protein mleka koji čini 80% svih njegovih proteina, i proteina mlečnog seruma (surutke) koji čine 20%. Mleko sadrži oko 3-3,5% (30-35 g/l) proteina što čini oko 28% suve materije. Ovo ukazuje da je mleko namirnica bogata proteinima, međutim konzumiranje mleka znači ujedno i unos laktoze i mlečnih masti koje spadaju u kategoriju loših, zasićenih masti a to je ono što želimo da izbegnemo. Naziv kazein potiče od latinske reči „caseus“ što znači sir, jer se zgrušavanjem kazeina omogućava proizvodnja sira i predstavlja osnovni protein u njemu. Kazein je najvažniji protein mleka ne samo zato što je u najvećem procentu zastupljen već i zbog njegovih tehnoloških osobina (proizvodnja sira, mlečno – kiselih proizvoda)

Kazein je kompletan protein jer sadrži sve aminokiseline koje ulaze u sastav proteina. Važno je da se razume razlika između kompletnog proteina i njegove biološke vrednosti, koja zavisi od odnosa i zastupljenosti pojedinih aminokiselina u njemu. Kazein sadrži relativno velike količine glutaminske kiseline i prolina, pored toga sadrži i znatne količine leucina, lizina, valina i asparaginske kiseline. Kao i svi proizvodi BioTechUsa i Micellar Casein se sastoji od bezbednih i pažljivo biranih sastojaka.

Neto masa: 908 g (30 porcija); Jedna porcija sadrži 30 g

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u prahu namenjen za izradu napitka na bazi kazeina uz dodatak glutamina.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu, u dobro zatvorenoj ambalaži. Čuvati van domašaja dece.

Najbolje upotrebiti: do datuma utisnutog na pakovanju (dd/mm/gggg).


Način primene: Pomešati jednu porciju (30 g = 1 ravno napunjena merica ili 2 u vrh pune supene kašike) sa 300 ml vode u šejkeru. Popiti pre odlaska na spavanje.Club 44 © 2012 Copyright. Created by Zaric